Installeren van Mambo

Om te beginnen heb ik de MamboV4.5.4.zip opgehaald van de Mambosite

Ik heb de hele handel uitgepakt, en mijn site henk2 in de directory mambo gezet. Tijd voor koffie!

Toen daar de hele handel op stond kwam ik via http://henk2.deds.nl/mambo/ in een pre-installatiescherm.

 

Volgens dat installatiescherm moest ik een waslijstje directories schrijfrechten geven. Even werk, maar het is te doen. Uiteindelijk zijn de meeste files groen.

En achteraf had ik een lege file configuration.php moeten maken. Maar dat heb ik achteraf pas bedacht. Een oplettende lezer zal dat nu misschien hier doen.

De Safe mode van PHP hoeft niet veranderd te worden.

Dus klik met veel groene files op next.

Dan komt een scherm, dat je met de voorwaarde accoord gaat.

Zet een kruisje en klik next.

Dat was dus stap 1. mijn account is henk2. en mijn password zeg ik niet.

( Als het niet direct gelukt is: De eerste keer hoeven de vakjes onderop Drop Existing Tables niet aangevinkt te zijn, want dan worden de tabellen nieuw aangemaakt. De volgende keren moet dat wel, want dan moeten die tabellen van de eerste keer weer weg.)

next

 

Ik heb niet geprobeerd, om een originele naam te verzinnen.

next

Dit klopt.

Op onze server staat inderdaad het pad /var/members/eerste letter/accountnaam/www/mambo (in mijn geval dus)

Default instellingen heb ik laten staan.

next

 

Omdat ik geen configuration.php had gemaakt, heb ik dat nu gedaan, en ik heb de hele handel in dat vakje in die file configuration.php gekopierd. Op de server zetten in m'n mambo-map en View site. (Als je het niet op de server zet, kom je weer bij die pre-installatie.)

 

Goed, ik had het dus uiteindelijk ook nog op de server gezet, en dan krijg je een schermpje, dat de installatiefolder gewist moet worden.

Wissen dus.

(maar als je veel wil experimenteren, dan is een andere naam geven weer handiger, want voor een volgende installatie is die directory weer nodig. Bij een volgende installatie moeten dan de vakjes onder step1 maar vooral 'drop existing tables' aangevinkt zijn, en moet die installatiefolder er weer zijn onder z'n eertse naam, bovendien moet de inhoud (niet de file zelf) van de file configuration.php weer schrijfbaar aanwezig zijn. Volgens de gebruiksaanwijzing hoort dat uiteraard niet zo:

 

Maar dat is dus voor later zorg.

Nu de browser herladen en bingo:

 

Nou heb ik nog niet geprobeerd wat ik hier weer mee kan.

Maar het is me wel opgevallen, dat als je in bovenstaand scherm inlogt als admin, en je logt dan nog ergens in als admin om Mambo aan te passen, dat dan het hele systeem vastloopt, en de volgende keer een error geeft. Dan heb ik gekozen om de installatie over te doen, want dat is vrij simpel.

Niet twee keer inloggen als admin is een oplossing.

Dit is nog een gebruiksaanwijzing uit 2006.

Voor faq en vragen is een forum. Tegenwoordig wordt Jumla vaak gebruikt.

 

Henk2